Skip to main content

Astrologie door Dr Martin Boot: interpreteer uw horoscoop

Heer 5

Tags:

Heer 5

De heren van de huizen zijn van eminent belang voor de interpretatie van de horoscoop. De heer van een u=huis geeft namelijk aan waar iemand de inhoud van een bepaald huis projecteert.

Er dient zich nu echter een nieuw probleem aan: bij de veelheid van betekenissen die een huis feeft, komt nu ook nog de veelheid van betekenissen van het huis waarin de heer van een huis zich bevindt. Daardoor kan een interpretatie in feite slechts plaats vinden wanneer de bezitter van een horoscoop een vraag stelt. De kenner reduceert deze vraag tot een astrologische formule en bekijkt dan de horoscoop.

De interpretaties die ik hier geef zijn gericht op de bespoediging van het bewustwordingsproces.

De heer van het vijfde huis in:

1. Geschikt om leiding te geven. Sterk ego. Gek op kinderen en op alle soorten van zelfexpressie. Hecht veel waarde aan een image van superioriteit.

Voorbeelden Prins Berngard, Dalai Lama, Agatha Christie , Rovert de Niro, Greet Hofmans, Steve Jobs

2. Geeft veel geld uit voor persoonlijke genoegens. Zoekt artistieke zelfexpressie. Houdt niet van duurzame banden. Moeite met kinderen.

Voorbeelden: Claudio Abbado, Berthold Brecht, Charles Dickes, Khalil Gribran, Mao tes Tung, Karin Spaink

3 Verliefd op eigen ideeen. Praten is een van de middelen van zelfexpressie, ook in de liefde. Bereid om te reizen voor genoegens en liefde. Geschikt voor de verkoop van [ eigen ] creatieve produkten.

Voorbeelden: Charles Aznavour, John de Mol, M C Escher, Karen Hamaker, Nelson Mandela, Arjen Robben, Esward Snowden.

4. Leeft kreativiteit vooral thuis uit. Bezitterig in de liefde en tegenover kinderen. Immiteert ouder van hetzelfde geslacht, maar is tegelijk rancuneus tegenover de persoon in kwestie. Vlucht naar het verleden om eigen creativiteit niet te hoeven vorm geven. Zoekt vooral een goede moeder/ vader voor de kinderen of wil vooral goede ouder zijn.

Voorbeelden: Simon Vinkenoog, Pieter Menten, Ron ubbard, Dane Rudhyar, Koningin Fabiola, Louis Paul Boon.

5. Sterk op zichzelf betrokken, zoekt glamour en wil schitteren. Grote moeite met [zelf]kritiek.
Kreativiteit en alle vormen van zelfexpressie is een enorme bron van genot.

Voorbeelden: Mozart, Schoenberg, Milosevic, Mitterand, Rilke, Sartre, Steiner, Flip Dewinter, Astrid van Belgie.

6 Kan niet goed tegen routinewerk. Behoefte aan kreativiteit in werk. Werk is een belangrijke bron van zelfexpressie.

Voorbeelden: Jung, Adler, Andreas Baader, Hugo Borst, Jan Campert, Anton Geesing, Maurice Ravel.

7. Wil in partnership domineren. Gelooft in wettelijk geregeld huwelijk. Succesvol bij omgaan met publiek. Omgaan met publiek en partnership is een belangrijke vorm van zelfexpressie .

Voorbeelden: Josephine Baker, Woody Allen, Charley Chaplin, Maurice Bejart, Charles Manson, Benedictus XVI, Ramses Chaffy,

8. Wil domineren in samenwerkingsverbanden, hetgeen problemen veroorzaakt. Sex en geld vormen een belangrijke bron van zelfexpressie. Waarschijnlijk te fors met kinderen. Vernietigingsdrang of transformatie als zelfexpressie.

Voorbeelden: Adolf Hitler, Alfered Hitchcock, Claus von Amsberg, Herman Hesse, Heinrich Himmler, Berlusconi, Hirsi Ali.

9. Gokt en speelt op intuitie. Reizen/filosoferen/ godsdienst, politiek is een belangrijke bron van zelfexpressie. Partners uit het buitenland of met juridische en /of religieuze problemen.

Voorbeelden: Geert Wilders, Frank Sinatra, Bernadette Soubirous, Margret Thatcher, Moeder Teresa, Hubert Lampo, Heidegger, Pater Damiaan.

10. u. Karriere/beroep/roeping is een belangrijke bron van zelfexpressie. Behoefte om in beroep uit te blinken en de absolute top te zijn/bereiken. Geschikt voor amusement, politiek en spekulatieve beroepen.

Voorbeelden: Willem Aantjes, Muhammed Ali, Napoleon, Anne Frank, Marie Curie, Martin Luther King, Indurain, Nietzsche, Elvis Pressley.

11. Vriendschap en sociaal leven vormt een belangrijke bron van zelfexpressie. We]licht problemen met kinderen. Liefdesaffaires beginnen en/of eindigen eerder in vriendschap door een innerlijk conflict over liefde geven en nemen.

Voorbeelden: Beatrix van Oranje, Bach, Jo Biden, Curchill, Job Cohen, Gadaffi, Karl Jaspers, Elton John, Kafka, Slaerhof, Frank Zappa.

I2. Studie van de menselijke natuur en/of de publieke zaak is een belangrijke bron van zelfexpressie. Verbergt eigen innerlijk. Problemen aangaande kinderen. Houdt zich gevangen en ontmoet onbegrip. Zelfondermijning.

Voorbeelden: Martin Boot, David Cameron, Benjamin Britten, Johan Cruyff, Den Uyl, Fisher-Dieskau, Pim Fortuyn, Mondriaan, Guy Verhofstadt, Gerard Reve.

Dit zijn de nieuwe interpretaties uit de zevende druk van het standaarwerk Van Ram tot Vissen.

Koop onder deze link de zevende druk van Van ram tot vissen.

Geef een antwoord