Skip to main content

Astrologie door Dr Martin Boot: interpreteer uw horoscoop

Het teken op de cusp van het vijfde huis

Het teken op de cusp van het vijfde huis: Ram tot Maagd

RAM
Streeft naar impulsiviteit in zelfexpressie. Houdt ervan om de aandacht op zich te vestigen. Impulsief in liefde en spekulatie. Liefde op het eerste gezicht. Krachtig bij zelfexpressie. Dominant in liefde en tegenover kinderen. Lichamelijke aspekten van de liefde evenals overeenkomst in sexuele mogelijkheden en verlangens van belang. Wil overal het meeste uit zien te halen. Egocentrisch en agressief.

Voorbeelden Jo Biden, Marlon Brando, Henry Ford, Friedrich Nietzsche, Elvis Presley

STIER
Zoekt zelfexpressie meer in doen dan in praten. Komfort, geld en veiligheid zijn van belang als middelen van zelfexpressie.
Hartstochtelijk in de liefde en possessief. Sterke kreativiteit. Praktisch tegenover kinderen. Kan beter niet spekuleren. Zintuigelijkheid is een belangrijk middel van zelfexpressie. Leeft niet uit het hart. Jaloers.

Voorbeelden Prinses Diana, Bob Dylan, Herman Hesse, Jeroen Krabbe, Sartre, Stalin

TWEELINGEN
Geeft het gemakkelijkst vorm aan zijn/haar kreativiteit via de handen en woorden. Zoekt afwisseling in zelfexpressie. Houdt van delikate, ingewikkelde en verfijnde zaken in de kunst. Veel fantasie. Meer dan een liefdesaffaire. Goede mentaliteit trekt aan. Koud.

Voorbeelden Gerrit Agterberg, Jacques Brel, Jung, Himmler, Joran van der Sloot

KREEFT
Richt zelfexpressie op huiselijke omgeving, waar in veiligheid met anderen, emotioneel vertrouwden, gedeeld kan worden. Sterke emotionele banden met geliefden en kinderen. Bemoedert anderen die een emotionele band met hem/haar hebben graag als middel van zelfexpressie. Weigering om te veranderen, zodat er voor de zelfexpressie van de ander geen ruimte genoeg is. Extreem aangepast en traditioneel.Weigert te groeien en volwassen te worden.

Voorbeelden Koningin Beatrix, Frits Bolkestein, Gustav Mahler, Al Capone, Sara Palin, Marx

LEEUW
Zelfexpressie door hartsaangelegenheden. Gevoelens van affektie en uiten van affektiviteit als zelfexpressie. Dominant in affektieve zaken. Gek op kinderen, maar jaagt ze op om zelf met ze te kunnen pronken. Vaderlijk, in de zin van ‘vader weet het het beste’. Hooghartig en image-bewust. Problemen met eerlijkheid en moed.

Voorbeelden Bin Laden, Eichman, Gabriel Faure, Peter Kuerten, Landru, Beethoven

MAAGD
Zoekt perfektie als zelfexpressie. Kritische houding als middel van zelfexpressie. Let op details. Kritisch, koud tegenover geliefden en in de liefde. Neiging om aan anderen het eigen ideaal van perfektie op te leggen, speciaal aan kinderen en minnaars(essen). Gebruikt kleding en voedselbereiding als middel van zelfexpressie. Egocentrisch en rancuneus.

Voorbeelden Dietrich Fischer-Dieskau, Paul HIndemith, Buster Keaton, Nelson Mandela, Ivo Opstelten, Jules Verne

Dit zijn de nieuwe interpretaties uit de zevende druk van het standaarwerk Van Ram tot Vissen.

Koop onder deze link de zevende druk van Van ram tot vissen.

Article Navigation
Geef een antwoord